otelli.igdir.edu.tr

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

  • Portal
  • Bize Ulaşın
  • ×
  • Hakkımızda
    • Hakkımızda
    • Misyon ve Vizyon
    • Organizasyon Şeması
    • Akademik Personel
    • İdari Personel
  • Yönetim
    • Bölüm Başkanı
  • Akademik
    • Aşçılık Programı
  • Öğrenci
    • Aday Öğrenci
    • Ders Programı
    • Ders Kataloğu
  • Kalite
    • Kalite Komisyonu
    • İş Akış Şemaları
    • Görev Tanımları
    • Belgeler ve Formlar
  • İletişim
  • 0
  • otelli.igdir.edu.tr
Türkçe English (UK)

Genel Bilgi

white ceramic plates on table

AŞÇILIK 

Aşçılık, yemek hazırlama ve süsleme sanatıdır ve birçok farklı mutfak kültürü (dünya, yöresel, soğuk vb.) ve teknikleri içerir. Usta bir aşçı, malzemeleri ustalıkla bir araya getirerek lezzetli ve estetik olarak çekici yemekler hazırlar.


  • Tarihçe: Bölümünüzün kuruluş tarihi, gelişim süreci ve kaydettiği önemli aşamalar. Ayrıca, bölümün bugüne kadar gerçekleştirdiği önemli projeler ve başarılar.
  • Bölüm Program Çıktıları: Öğrencilerin mezuniyet sonrasında kazandıkları bilgi, beceri ve yetkinlikler. Bu çıktılar, bölümün eğitim hedefleri doğrultusunda belirlenmiş ve sektör ihtiyaçları ile uyumlu olmalıdır.
  • Eğitim Dili / Türü: Programın eğitim dili ve eğitim türü (örneğin, örgün öğretim, uzaktan eğitim, ikinci öğretim gibi). Ayrıca, programın uluslararası öğrencilere yönelik olup olmadığı veya çift dilde eğitim sunup sunmadığı bilgisi.
  • Altyapı İmkanları: Bölümün öğrencilere sunduğu teknik ve fiziki olanaklar. Laboratuvarlar, atölyeler, makine ve teçhizat gibi eğitim ve araştırma faaliyetlerini destekleyen altyapı hakkında detaylar.



Program Tanıtım Sunusu

Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.

İletişim

  • ​Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
  • ​Çağrı Merkezi : 444 9 447
    ​Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405

  •    Faks: +90 476 223 00 17 
  • E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr

  • Genel Bilgi
  • Akademik Personel
  • Ders Kataloğu
  • Çift Anadal / Yandal Programları
  • Değişim Programları
  • Kariyer
  • Program Tanıtım Sunusu
  • İletişim

Genel Bilgi


  • Tarihçe: 
  • ​

    ​Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü 1998 yılında kurulmuş ve 1998-1999 eğitim-öğretim yılında ilk olarak Turizm ve Otel İşletmeciliği programı kapsamında öğrenci alımına başlamıştır. Daha sonra bu program yeterli sayıda öğrencinin tercih etmemesi sonucunda kapanmıştır. 2017 yılında bölüme Aşçılık Programı eklenmiş olup, 2018-2019 eğitim- öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Her yıl bu programa 50 öğrenci kayıt yaptırabilmektedir. Bölüm kapsamında 2 doktor öğretim üyesi 3 öğretim görevlisi toplam 5 akademisyen hizmet vermektedir.

    ​İkram Hizmetleri, turizm sektörünün her alanında özellikle konaklama ve yiyecek içecek işletmeciliği alanında görev alabilecek tecrübeli meslek elemanları yetiştirmek amacı ile kurulmuş olan bir önlisans bölümüdür. Bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile ülkemizin temel sektörlerden biri haline gelmiş olan turizm sektöründeki mesleklere ilişkin özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, çevredeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, çağdaş teknolojiyi kullanabilen, problem çözebilen, alanında kazandığı bilgi ve becerileri doğru kullanarak sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli ürün ve hizmetleri sunabilen, yenilikleri takip eden ve hayata geçirebilen, bütün kaynakları etkili ve verimli kullanabilen bireyler yetiştirmektir. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları mevcuttur

    Bölüm Program Çıktıları:

    ​​Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümüne bağlı programlardan mezun olanların çalışma alanları oldukça geniştir. Turizm bölgeleri ve büyük şehirler ağırlıklı olmak üzere otel, restoran, pastane, yemek fabrikası, bar, fast-food, catering (ikram hizmetleri), konaklama tesisler vb. gibi yiyecek-içecek üretimi ve tüketimiyle ilgili işyerlerinde çalışabilirler. Turizm meslek elemanı; kamu kurumlarında, özel işyerlerinde veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini de açıp çalışabilirler.

  • Eğitim Dili / Türü: 
    • Eğitim dili: Türkçe.
    • Program türü: Önlisans (2 yıllık).
    • Öğrenciler teorik derslerin yanı sıra, seçmeli olarak 3+1 dönem işyerinde uygulama yapabilme ve seçmeli staj programları ile pratik deneyim kazanmaktadır.

  • Altyapı İmkanları: Bölümümüz, öğrencilerine öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe uygulayabilecek bütün eekipmanları bünyesinde bulunduran mutfak alt yapısı sunmaktadır.



Akademik Personel

Öğr. Gör. Betül TAN  

betul.ors@igdir.edu.tr 

 476 213 00 10 Dahili : 7837 

Dr. Öğr. Üyesi. Mehmet Selim ŞILBIR

  mselim.silbir@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili: 00 00

Öğr. Gör. Dr.  Bahattin TABAR​

 bahattin.tabar@igdir.edu.tr

  476 213 00 10  Dahili : 00 00


Ders Kataloğu

  • Ders İçerikleri / Ders Kataloğu

Çift Anadal / Yandal Programları

Çift Anadal Programı: Öğrencilere, asıl bölümlerinin yanı sıra ilgi duydukları başka bir bölümde de lisans derecesi alma imkanı tanır. Bu programda, öğrenciler iki farklı bölümün derslerini tamamlayarak her iki alanda da diploma sahibi olabilirler.

Yandal Programı: Öğrencinin asıl bölümü dışında ilgi duyduğu başka bir alanda belirli sayıda ders almasını sağlar. Yandal programını tamamlayan öğrencilere, bu alanda resmi bir sertifika verilir; ancak bu, ikinci bir lisans diploması anlamına gelmez.

  • Çift Anadal ve Yandal programlarına ulaşmak için tıklayınız.




Değişim Programları

Öğrencilere, belirli bir süre boyunca yurtiçi veya yurtdışındaki başka bir üniversitede eğitim alma fırsatı sunar. Bu programlar sayesinde öğrenciler, farklı kültürleri tanıma, yabancı dil becerilerini geliştirme ve uluslararası akademik deneyim kazanma imkanı bulurlar. En yaygın değişim programları arasında Erasmus+, Mevlana ve Farabi gibi programlar yer alır.

  • Erasmus Programı için tıklayınız.
  • Mevlana Programı için tıklayınız.
  • Farabi Programı için tıklayınız. 

Kariyer

Bölümün / Programın Amacı / Hedefleri: Öğrencilere alanlarında gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak, onları mesleki hayata hazırlamak.

Bölümün / Programın Mevcut Durumu ve Geleceği: Mevcut öğrenci ve öğretim kadrosu ile yürütülen projeler; gelecekteki hedefler ve gelişim planları.

Alanın Altında Yer Alan Meslekler: Alanla ilgili icra edilebilecek meslekler ve gelecekte önem kazanacak kariyer yolları.

İş Bulma İmkanları: Mezunların kamu ve özel sektörde sahip olabilecekleri iş fırsatları ve sektörle olan bağlantılar.


Program Tanıtım Sunusu

Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.

İletişim

​Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü

  • ​Çağrı Merkezi : 444 9 447
    ​Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405

  •    Faks: +90 476 223 00 17 
  • E-posta: imyo@igdir.edu.tr



Program Tanıtım Sunusu

Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.

İletişim

  • ​Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
  • ​Çağrı Merkezi : 444 9 447
    ​Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405

  •    Faks: +90 476 223 00 17 
  • E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr

Bizi takip et

Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Doğubayazıt Yolu Üzeri Merkez / IĞDIR


  • 0476 223 00 10
  • imyo@igdir.edu.tr
Telif hakkı © Şirket adı
Türkçe English (UK)